Na Bjelašnici jutros -12 stepeni, objavljena prognoza do petka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -12 stepeni, objavljena prognoza do petka
Arhiv / emperatura zraka u Sarajevu između -3 i 1 stepen

U Bosni jutros bilo pretežno oblačno vrijeme. U planinskim djelovima registrovan je i slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano. 

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -12 stepeni, Ivan Sedlo -4, Sokolac -3, Sanski Most -2, Banja Luka, Bihać i Prijedor -1, Livno, Široki Brijeg, Sarajevo i Srebrenica 0, Bugojno, Doboj, Drvar, Gradačac, Jajce i Tuzla 1, Bijeljina, Zenica i Zvornik 2, Trebinje 3, Mostar 5, Neum 6 stepeni.

U Bosni danas se očekjuje oblačno vrijeme, uglavnom sa slabim snijegom. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne moguća je slaba kiša ili susnježica, a u Krajini bez padavina. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. Pretežno oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Krajem dana vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje od 4 do 9 stepeni. 

U Sarajevu oblačno, povremeno sa slabim snijegom. Temperatura zraka između -3 i 1 stepen. 

Prognoza vremena za naredna tri dana: 

Srijeda - prije podne postupno smanjenje oblačnosti u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Na istoku Bosne slab snijeg u jutarnjim satima. U Krajini, zapadu Bosne i u Hercegovini mala do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab. U Bosni vjetar prije podne mijenja smjer na jugo. U Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Četvrtak - više oblačnosti na sjeveru, istoku i centralnim područjima Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima Bosne moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

Petak - u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnot. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promijenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Biometeorološka prognoza

Uz nešto stabilnije vremenske prilike, temperature će biti niže u odnosu na protekli dan. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima, kada bi i hronični bolesnici trebali izbjegavati boravak na otvorenom.

Posvuda će preovladavati sjeverno strujanje koje će pojačavati osjet hladnoće, pri tome će opšta slika, uz više sunca, biti ljepša na jugu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije