Na Bjelašnici i u Tuzli jutros ista temperatura: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici i u Tuzli jutros ista temperatura: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do četvrtka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Zalazak sunca na Žutoj tabiji

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Livno 5 stepeni, Bugojno, Drvar i Grude 6, Bjelašnica i Tuzla 7, Ivan Sedlo, Jajce, Sarajevo i Zenica 8, Bihać, Gradačac i Sanski Most 9, Mostar 15, Neum 16 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 954 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Slično kao i proteklih dana, uz više sunca i povoljne biometeorološke prilike. Stabilno i natprosječno toplo vrijeme ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Tokom jutra i večeri, poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, obzirom da će biti svježije.

Bakir Izetbegović: "Tražimo od EUFOR-a da spriječi okupljanje u Srebrenici"

Bakir Izetbegović: "Tražimo od EUFOR-a da spriječi okupljanje u Srebrenici"

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena.

Utorak: Pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niskih oblaka. U Bosni se očekuje naoblačenje tokom noći na četvrtak. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 25 stepeni.

Četvrtak: U Bosni pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunačanije. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje od 22 do 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije