Mustafić o izjavama Čovića: Ultimatumi najbolje pokazuju savezništvo HDZ-a i SNSD

5
Radiosarajevo.ba
Mustafić o izjavama Čovića: Ultimatumi najbolje pokazuju savezništvo HDZ-a i SNSD
Foto: AKT, Radiosarajevo.ba / Dino Mustafić/Arhiva

Ugledni bh. reditelj Dino Mustafić komentirao je posljednje istupe lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji ultimativno zahtjeva dogovore po, naravno, po njegovog mjeri, "ukoliko Bošnjaci žele očuvati Bosnu i Hercegovinu".

"Ovakve ultimativne izjave najbolje pokazuje savezništvo HDZ-a i SNSD-a na fonu segregacijsko-secesionističke politike. Valjda je ovo vrhunac misli "legitimnog" Čovića koji odriče BiH od Hrvata bez obzira na historiju i kulturu sopstvenog naroda", komentirao je Mustafić na Twitteru.

Bošnjaci ako žele očuvati Bosnu i Hercegovinu kako ne bi doživjela sudbinu bivših zajednica, onda je vrijeme za dogovore, a Hrvati su partneri s kojima se može razgovarati, rekao je Čović.

Čović smatra da će "Bošnjaci učiniti da se Federacija Bosne i Hercegovine transformiše kao dominantno entitet Bošnjaka u vrlo praktičnom smislu.

"Bit će nam svima lakše kada prihvatimo formulu ravnopravnosti triju naroda", rekao je Čović za Večernji list BiH, te dodao da je bošnjačka strana svjesna opasnosti poteza koje povlači.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije