Magazinović o Čovićevim izjavama: Mi smo "smokvin list"!?

Radiosarajevo.ba
Magazinović o Čovićevim izjavama: Mi smo "smokvin list"!?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Okrugli sto

Zastupnik SDP-a u Parlamentu BiH Saša Magazinović komentirao tvrdnje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića kako očekuje da će sredinom maja doći do intenziviranja pregovora delegacija HDZ BiH i SDA i predstavnika međunarodnih institucija o izmjenama Izbornog zakona BiH. 

Čović je, također, istakao kako su SDA-u date određene ponude, te da je on optimista kako će novi opći izbori biti održani po novom Izbornom zakonu. 

"Zar nije formirana radna grupa za izmjenu Izbornog zakona u kojoj učestvuju klubovi svih stranaka iz Predstavničkog doma i Klubovi naroda iz Doma naroda? Ako je dogovoreno ovo što Čović kaže, a nema razloga da mu ne vjerujemo, onda da se ova naša radna grupa nazove 'Smokvin list'", naveo je Magazinović na Twitteru. 

Dom naroda državnog parlamenta 28. aprila je usvojio zaključak o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna izbornog zakonodavstva BiH, te za članove iz tog doma imenovao Sredoja Novića iz Kluba srpskog naroda, Barišu Čolaka iz Kluba hrvatskog naroda i Muniba Jusufovića iz Kluba bošnjačkog naroda. Istog dana i Predstavnički dom je imenovao 11 članova, među kojima je i Magazinović.

Također, jučer je na vanrednoj telefonskoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine donijeta je Odluka o imenovanju predstavnika Vijeća ministara BiH u Interresornu radnu grupu  za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine. 

Za članove Interresorne radne grupe imenovani su zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Dževad Mahmutović. Na ovaj način sastav Interresorne radne grupe je kompletiran.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije