Muškarac osumnjičen za ubistvo oficira Durakovića predat Tužilaštvu USK-a

E. H.
Muškarac osumnjičen za ubistvo oficira Durakovića predat Tužilaštvu USK-a
Krupljani.ba / Tužilaštvo USK
Istraga u vezi sa sinoćnjom tragičnom pucnjavom u Bihaću nastavljena je punim tempom danas, te je tako u slučaju ubistva Seada Durakovića, oficira Oružanih snaga BiH, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona napravilo prve korake.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Jasmina Husić, glasnogovornica Tužilaštva USK-a, osoba inicijala H. B. osumnjičena da je izvršila krivično djelo je, po završenoj kriminalističkoj obradi u MUP-u USK-a, predata je u prostorije Tužilaštva USK-a.

„Ispitivanje osumnjičene osobe je još uvijek u toku, a nakon što bude završeno, Tužilaštvo će poduzeti dalje mjere u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku FBiH“, istaknula je Husić u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Kako smo uspjeli doznati, nezvanično, riječ je o 36-godišnjem Harisu Baliću, koji će se vrlo vjerovatno suočiti s optužnicom za ubistvo, a pretpostavlja se da će biti zatražen jednomjesečni pritvor za ovu osobu.

Podsjetimo, cijelu bh. javnost sinoć je potresla vijest o ubistvu visokopozicioniranog oficira OSBiH Seada Durakovića u Bihaću. Vrlo brzom policijskom intervencijom uhapšena je osoba na koja se dovodi u vezu s krivičnim djelom ubistvo.

Još uvijek se radi na rasvjetljavanju motiva ovakvog ubistva, a danas će biti i provedena obdukcija tijela ubijenog, što je standardna procedura u ovakvim krivičnim djelom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije