Zastupnici na sjednici u utorak o nacrtima zakona o liječenju neplodnosti

Fena
Zastupnici na sjednici u utorak o nacrtima zakona o liječenju neplodnosti
Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH razmatrat će na zasjedanju u utorak Program rada tog doma za 2017. godinu, koji je u formi prijedloga zasnovan na programskim aktivnostima Vlade Federacije BiH.

Potvrdio je to u izjavi za Fenu predsjedavajući Doma Edin Mušić navodeći da program u osnovi sadržava donošenje zakona, inicijativa i drugih akata.

"Težište će biti na zakonima koji su dio Reformske agende, a koji će u 2017.  poprimiti svoju konačnost, a tiču se stvaranja boljeg poslovnog ambijenta. Pored usvajanja zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, početkom juna bit će definisana još jedna izmjena u Zakonu o radu", istakao je Mušić.  

Nakon održanih tematskih sjednica o problemu iseljavanja stanovništva s područja FBiH i stanju drvno-prerađivačke industrije, u pripremi je, kaže, tematska sjednica o kvaliteti hrane koju svakodnevno koriste građani Federacije BiH.

"S ciljem što bolje realizacije zaključaka s navedenih tematskih sjednica formirat ćemo radnu grupu koja će pratiti učinjene aktivnosti, kao i predlagati određene sugestije", dodao je.

Osim Programa rada Predstavničkog doma na dnevnom redu dvodnevnog zasjedanja, u utorak i srijedu, predviđeno je izjašnjavanje o nacrtima zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, mirnom rješavanju radnih sporova, te zakonima o porezu na dohodak i doprinosima.

Zastupnici će se očitovati i o predloženim zaduženjima kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Razvojnu politiku javnih finansija i Projekt podrške zapošljavanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije