Musa: Bošnjačkoj politici odgovora trenutno stanje haosa

Radiosarajevo.ba
Musa: Bošnjačkoj politici odgovora trenutno stanje haosa
Foto: Jabuka.tv / Ivan Musa

U BiH već 11 mjeseci traje kriza nastala zbog problema s uspostavom vlasti. Ako se izborni rezultati uskoro ne implementiraju, budućnost BiH ulazi u mračno doba, izjavio je Ivan Musa, predsjednik HKDU-a, član Predsjedništva HNS-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Bošnjačkoj politici odgovora trenutno stanje kaosa čemu u prilog govori i odluka o uvjetovanju realizacije Sporazuma o uspostavi vlasti ANP-om. I ta je svojevrsna ucjena proizvod političkog Sarajeva. U državi koju čine tri konstitutivna naroda i građani, bošnjački politički predstavnici na mnogim primjerima, skoro svakodnevno, pokazuju sve više obilježja diktature. Za to u BiH ne smije biti mjesta. Ako su bošnjački članovi Predsjedništva BiH iskreni u namjerama priključivanja ove zemlje NATO-u, onda to pitanje trebaju prepustiti novom sazivu Vijeća ministara. Deblokadom možemo nastaviti napredak prema EU i NATO i iznaći rješenja za brojne probleme i izazove“, kazao je Musa.

Dodao je da stabilan, kontinuiran i ustrajan napredak na euroatlanskim integracijama ključ je budućnosti BiH.

Hrvatski politički predstavnici nikada nisu dovodili u pitanje svoju opredijeljenost za NATO i EU. Naša politika dokazana je u praksi, gdje su napori koje ulažemo u euroatlanske integracije vidljivi i korisni za BiH“’, naglasio je Musa.

Prema njegovom mišljenju političko Sarajevo ne želi priznati Hrvate u BiH, oslanjajući se na ustaljenost njihove prevare od samog referendumskog pitanja za nezavisnost BiH pa do danas.

Musa navodi da je u BiH visoki predstavnik još uvijek „nezaobilazan“ i da je BiH protektorat.

Upitan za Željka Komšića, Musa je kazao kako je on ubačen u politiku, ne razumije stvari i ne želi ih razumjeti.

On svoju političku egzistenciju gradi na sarajevskoj političkoj matrici spram Hrvata i tako se pozicionira. Tu nije problem gospodin Komšić, problem je njihove politike prema Hrvatima, odnosno prema cijeloj BiH“, zaključio je Ivan Musa, predsjednik HKDU-a, član Predsjedništva HNS-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije