Murphy: 'Ironično je da Dodik voli govoriti o legitimnosti Schmidta'

5
Radiosarajevo.ba
Murphy: 'Ironično je da Dodik voli govoriti o legitimnosti Schmidta'
Foto: Hayat TV / Michael Murphy

Američki ambasador u BiH, Michael Murphy, je gostujući u emisiji 7PLUS na Hayat TV govorio o čestim napadima predsjednika RS Milorada Dodika na njega, kao i na visokog predsjednika Christiana Schmidta.

Ističe da je bilo puno prevare na posljednjim izborima, a naročito u vezi s izborom Dodika na mjesto predsjednika RS-a.

"Puno je ljudi koji se pitaju u vezi s legitimnošću ishoda tih izbora. Ironično je da Dodik voli govoriti o legitimnosti Schmidta koja je vrlo jasna. Imate crno na bijelo da on jeste legitiman. U zemlji najviše nelegitimnosti je iznad pozicije Dodika", rekao je Murphy.

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Dodik prijeti da ide u otcjepljenje ako visoki predstavnik bilo šta nametne. Murphy je govorio i o tome šta ako Dodik krene u tu avanturu.

"Mi smo bili veoma jasni u prošlosti u vezi bilo kakvih pokušaja da se rasturi država ili Dejton. Jasno smo o tome govorili. Koristili smo sredstva koja imamo na raspolaganju. Poslali smo jasan signal naše posvećenosti BiH i njenom teritorijalnom integritetu. Prošle sedmice imali smo zajedničke vojne aktivnosti sa Oružanim snagama BiH. Nema mjesta nikakvoj secesiji. Ako Dodik misli da može ovu državu rascijepiti bez posljedica onda griješi", upozorava Murphy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije