MUP se oglasio o protestima u Sarajevu: Poslali i poruku građanima koji su i dalje ispred OHR-a

8
Radiosarajevo.ba
MUP se oglasio o protestima u Sarajevu: Poslali i poruku građanima koji su i dalje ispred OHR-a
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Protesti ispred OHR-a

Javnom protestu koji je održan u blizini zgrade OHR-a u Sarajevu, prema prvim procjenama, prisustvovalo je više od sedam hiljada građana.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uspješno provode aktivnosti na osiguranju navedenog javnog okupljanja koje je, sa sigurnosnog aspekta, proteklo bez incidenata.

Izražavamo zahvalnost za saradnju i blagovremenu razmjenu neophodnih informacija svim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BIH, a posebno Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i Federalnoj upravi policije", saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Također dodaju:

"Imajući u vidu da je manji broj građana ostao i dalje na mjestu javnog okupljanja, a da je isto prvobitno planirano do 21.00 sati, ovom prilikom pozivamo građane da se mirno i dostojanstveno raziđu, kako bi se stekli uslovi za normalizaciju saobraćaja na ovom području."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije