MUP RS zabranio obilježavanje Dana državnosti u Banjoj Luci: Razlog - sigurnosna prijetnja?!

10
Radiosarajevo.ba
MUP RS zabranio obilježavanje Dana državnosti u Banjoj Luci: Razlog - sigurnosna prijetnja?!
Foto: Buka / Dan državnosti BiH u Banjoj Luci

Policijska uprava Banja Luka zabranila je obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine u ovom gradu u organizaciji SDP Banja Luka.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Policijska uprava Banja Luka, u skladu sa članom 190. Zakona o opštem upravnom postupku i člana 13. stav 1. tačka a., g. i d. i člana 14. stav 3. Zakona o javnom okupljanju, donijela je Rješenje o zabrani javnog skupa u organizaciji Gradske organizacije Socijaldemokratske partije BiH, za dan 25. 11.2023. godine sa početkom u 10 sati u Banjoj Luci.

Premijer Uk: 'Situacija se polako vraća u normalu, nema razloga za paniku'

Premijer Uk: 'Situacija se polako vraća u normalu, nema razloga za paniku'

Policijska uprava Banja Luka je Rješenje donijela nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovog javnog skupa, imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim skupom bilo mnogo negativnih rekacija, kao i operativne informacije da se građani od strane pojedinaca javno pozivaju na masovno okupljanje u cilju sprečavanja održavanja ovog javnog skupa.

Shodno navedenom procijenjeno je da postoji realna mogućnost da na ovom javnom skupu može doći do većeg ugrožavanja ljudi i imovine, te do ozbiljne opasnosti od nasilja ili do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih", navodi se u saopćenju MUP-a RS.

80 GODINA ZAVNOBIH-a i DAN DRŽAVNOSTI BIH U BANJA LUCI 🇧🇦Treću godinu za redom održaćeno svečanu akademiju povodom...

Posted by Vojin Mijatovic on Tuesday, November 21, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije