MUP RS oštro na račun Stanivukovića: Pokazuje elementarno neznanje

2
Radiosarajevo.ba
MUP RS oštro na račun Stanivukovića: Pokazuje elementarno neznanje
RAS Srbija / Draško Stanivuković

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je u saopćenju za javnost optužilo Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banja Luke, da se se miješa u rad policije.

Naveli su i da Stanivuković pokazuje "elementarno neznanje kad su u pitanju pozitivni zakonski propisi koji regulišu rad MUP-a RS".

"Smatramo neprimjerenim ponašanje gradonačelnika Stanivukovića u pokušaju da utiče na izbor člana Policijske uprave Banja Luka u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Ovaj akt gradonačelnika Stanivukovića je direktno političko mješanje u ovlaštenja i rad policije", navedeno je u saopćenju.

Iz MUP-a su poručili da, "zbog takvog neprimjerenog ponašanja", Policijska uprava Banja Luka neće učestvovati u radu Gradskog štaba za vanredne situacije "dok gradonačelnik ne povuče svoj zahtjev i prestane se mješati u nadležnosti i rad policije".

"Policijska uprava Banja Luka će u skladu sa svojim ovlaštenjima nastaviti preduzimati sve zakonom predviđene mjere i radnje u cilju zaštite građana Banja Luke i njihove imovine", saopćili su iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije