Policija u BiH imala pune ruke posla: Evidentirano kršenje epidemioloških mjera

0
Radiosarajevo.ba
Policija u BiH imala pune ruke posla: Evidentirano kršenje epidemioloških mjera
Inspektorat RS-a / Evidentirane nepravilnosti

U okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta RS na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, proteklog vikenda evidentirana su četiri krivična djela - "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

"Dana 12. marta u periodu od 20.30 do 20.55 časova policijski službenici Policijske uprave Zvornik izvršili su kontrolu ugostiteljskog objekta u Zvorniku, gdje je tom prilikom utvrđeno da se u navedenom objektu ne postupa po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije Republičkog štaba za vanredne situacije RS, te je u objektu zatečeno 69 gostiju. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivično djelo 'Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije'", navodi se u saopštenju iz MUP-a RS-a.

Kako je saopšteno u noći sa 12. na 13. mart u periodu od 23.45 do 00.30 sati policijski službenici Policijske uprave Foča izvršili su raciju u jednom ugostiteljskom objektu u mjestu Ustiprača, Novo Goražde, te tom prilikom u objektu zatekli 19 lica. U tom slučaju dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo naložio je da se dostavi izvještaj za krivično djelo "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

Ovo krivično djelo evidentirano je i kada su policijski službenici Policijske uprave Doboj izvršili raciju 13. marta od 20.55 do 21.45 u jednom ugostiteljskom objektu u Modriči, a u objektu su zatečena 83 lica, 13 na terasi objekta.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka 13. marta u periodu od 20 do 22 izvršili su raciju u jednom ugostiteljskom objektu u Dragočaju kod Banja Luke gdje su zatekli 85 gostiju. Kako se navodi u saopštenju iz MUP-a RS-a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio je da se dostavi izvještaj za krivično djelo "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

Iz MUP-a RS-a pozvali građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije