MUP KS upozorava: Tokom mjeseca Ramazana povećan broj provala u stanove i kuće

Radiosarajevo.ba
MUP KS upozorava: Tokom mjeseca Ramazana povećan broj provala u stanove i kuće
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uputilo je obavještenje građanima KS da se tokom svetog mjeseca Ramazana, prethodnih godina na području KS povećava broj provala u stanove i kuće.

„Izvršioci koriste vrijeme kada vjernici obavljaju svoje vjerske obrede u džamijama, provaljuju u stambene objekte, te građanima nanose materijalnu štetu. Sugerišemo građanima da zaštite svoju imovinu, u pomenuto vrijeme osiguraju stambeni prostor, po mogućnosti da neko boravi u stanu“, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Također, MUP KS upozorava sve vozače da prije odlaska na obavljanje noćne molitve svoja vozila parkiraju na predviđena mjesta za parkiranje, čime neće ometati normalno odvijanje saobraćaja, kao i kretanje pješaka.

MUP podsjeća građane da je  Prva policijska uprava aktivirala Viber aplikaciju  na mobilnom telefonu broj: 060/30 43 329, te su ih pozvali da na isti mogu policiji dostavljati važne informacije, prijave i sl. Na ovaj način će se poboljšati  saradnja građana i policije u Kantonu Sarajevo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije