Nakon objave videosnimka hapšenja novinarke, otvorena istraga

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Inzinjer

Pod hitno smijeniti policajce koji ni sebe ne mogu da dovedu u red, a ne sta drugo (za godinu dana nisu naucili kako se pravilno nosi maska). U protivnom, svi na ulice dok ne padnu ostavke po vertikali sve do ministra policije.

pod hitno

pod hitno provesti prekršajni postupak u roku od 3 dana od prijema žalbe.

Kako

Zašto ističete da je novinarka ili aktivistica, kada je nisu hapsili ni zbog aktivizma, ni zbog novinarskog zadatka, nego kao gradjanku koja ih je zvala da izadju na teren, pa se s njima posvadjala? Njen aktivizam, niti novinarski angažman nemaju veze sa ovim njenim hapšenjem, kako se proba, izgleda vrlo namjerno, lažno predstaviti. Uhapsili su gradjanku, pa ako su krivi neka odgovaraju, ali neka svi gradjani budu tretirani isto. Očekujem od novinara i svih nadležnih da prvi sljedeći gradjanin kome bude nanešena šteta ima isti tretman kao Ahmetašević i da ae svi zauzmu za utvrdjivanje istine!

Sarajka

Novinarka i aktivistica mozda sebi. Malo reklame je dobro doslo. Razvlacite policiju po svim portalima,i svi zgrozeni i placu za ovom histericnom babom. Ne kazem da je policija postupila ispravno ali ova babetina nije zasluzila nista bolje.

Ma da

Ružno ponašanje ove tzv. aktivistice. Podržavam policiju 100%

@Sarajka

Način na koji govoriš o poštenoj i pametnoj osobi govori o tebi, a ne o njoj. Ti si babetina. Nepismena, patrijarhalna i zatucana babetina. Nidžara je doktor nauka i važna osoba. Policija je prekršila zakon i snosit će posljedice. Kada tebe budu maltretirali niko se neće boriti za tebe. Jer si beznačajna.

@Kako

Važno je koga su maltretirali. Većina gradjana ne zna svoja prava i boji se svoje sjene. Kad budu poštovali sebe i ne saginjali se običnom drotu, i njih ćemo braniti.

@Ma da

Tvoje mišljenje je nevažno. Policajci idu na disciplinsku komisiju i protiv njih je pokrenut postupak Unutrašnje kontrole. Zakon je prekršen i gradjanka je u pravu. Molim lijepo.

/ Najnovije