Muk i tišina u Brčkom: Klanjana dženaza žrtvama stravičnog požara

0
Radiosarajevo.ba
Muk i tišina u Brčkom: Klanjana dženaza žrtvama stravičnog požara
Print Screen / Kolektivna dženaza za sedam stradalih u Brčkom

Muk i tišina danas su vladali u Brčko Distriktu. Na gradskom mezarju Meraje danas je klanjana dženaza-namaz za sedam žrtava tragedije koja se dogodila u Brčkom.

Posljednjem ispraćaju prisustvovali su brojni građani kako iz Brčkog tako i drugih gradova BiH, koji su došli da se oproste od preminulih i izraze saučešće članovima porodice.

Podsjećamo, u požaru koji se dogodio u subotu 23. oktobra, u naselju Suljagića Sokak u Brčkom smrtno je stradalo šest osoba, dok je sedma osoba, dječak, dva dana nakon nesreće preminuo.

Živote su izgubili Fahrija Salihović, rođena Mustafić, stara 56 godina, njen suprug Omer Salihović, star 58, njihova kćerka Mirela (32), Rašida (16), dječak Šaćir (14) i djevojčica Fahrija, također stara 14. godina, kao i dječak čiji identitet nije javno objavljen.

Tužilaštvo Brčko distrikta je objavilo kako je porodica stradala od posljedica gušenja ugljen-monoksidom.

Sumnja se da je požar nastao zbog nekoliko upaljenih svijeća.

Povodom ove tragedije, Vlada Federacije BiH je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o proglašenju 27. oktobra 2021. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba porodici upućuje najiskrenije izraze saučešća. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije