Mostarski aerodrom postao baza aviokompanije Sky Alps: Uvodi se osam novih linija!

1
Fena
Mostarski aerodrom postao baza aviokompanije Sky Alps: Uvodi se osam novih linija!
Foto: Facebook / Zračna luka Mostar

Zračna luka Mostar i avio kompanija Sky Alps potpisali su u petak u Mostaru ugovor o baziranju aviona ove kompanije na mostarskom aerodromu, čime se stvaraju veliki preduslovi za još značajniji razvoj ovog aerodroma i povezivanje Mostara i Hercegovine s novim europskim destinacijama.

Direktor Zračne luke Mostar (ZLM) Marko Đuzel rekao je kako će ovu godinu završiti sa 44.000 putnika, a kako se baziranjem ove aviokompanije u Mostaru ta brojka iduće godine planira značajno povećati.

"Imamo još jednu opciju, pregovaramo s jednom kompanijom i ako se to pozitivno realizira, iduća godina trebala bi biti rekordna. Uskoro se ide u realizaciju nekoliko projekata kao što su proširenje terminalne zgrade, širenje voznih staza, dodatna rasvjeta na pisti i ostalo", rekao je on.

Telemach fondacija i ETF Sarajevo: Prijavite se na GOOD HACKathon i osvojite vrijedne nagrade

Telemach fondacija i ETF Sarajevo: Prijavite se na GOOD HACKathon i osvojite vrijedne nagrade

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić naglasila je kako je ovo prilika za otvaranje novih osam linija, dok je generalni direktor kompanije Sky Alps Alex Spinato naglasio je kako je cilj ovoga događaja bio povezati Mostar sa svijetom.

"Sve ovo ne bi bilo moguće bilo bez podrške lokalnih vlasti i menadžmenta aerodroma. Mostar i okolica su jedne od najmanjih regija, ali regija koja ima ogroman potencijal. Zbog toga smo se odlučili da druga baza Sky Alpsa bude upravo u Mostaru te sam siguran da će ova priča potrajati", izjavio je Spinato.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić naglasio je kako je ZLM prvi put u historiji potpisala ugovor za baziranje aviona, a time je postala zračna luka koja upravlja destinacijama. Inače, Sky Alps je ranije ove godine već započeo s letovima iz Mostara za nekoliko evropskih destinacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije