Mostarka Valentina Sulić s Interpolove potjernice uhapšena u akciji FUP-a

Radiosarajevo.ba
Mostarka Valentina Sulić s Interpolove potjernice uhapšena u akciji FUP-a
Sud Bosne i Hercegovine je 2016. godine raspisao centralnu međunarodnu potjernicu za osobom V. S. zbog krivičnog djela organizirani kriminal.

Policijski službenici Federalne uprave policije su jučer na području Mostara, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, izvršili pretrese i uhapsili jednu osobu zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

"U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršen je pretres na dvije lokacije na području Mostara, kojom prilikom je pronađena i uhapšena osoba iz Mostara Valentinom Sulić (1984) za kojom je Sud Bosne i Hercegovine 2016. godine raspisao centralnu međunarodnu potjernicu zbog krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", saopćeno je iz FUP-a.

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na izdržavanje zatvorske kazne.

Podsjetimo, tridesetdvogodišnja mostarska slikarica osuđena je u aprilu prošle godine na 15 mjeseci zatvora, a presudu joj je izrekla sutkinja Amela Huskić nakon što se Valentina nagodila s Tužilaštvom BiH. 

Valentinina kriminalna uloga u narkoklanu otkrivena nakon što je uhapšena u policijskoj akciji "Osoja" u septembru 2013. godine, kada je "pala" grupa dilera koju je predvodio Adis Burić. 

Valentina je za Burića preprodavala narkotike, a i sama je bila ovisnik o drogama. Istražitelji su grupu pratili duže vrijeme, a tokom posebnih istražnih radnji utvrđeno je da je odbjegla Sulić imala 80 konzumenata u Mostaru, Čapljini, Širokom Brijegu i Čitluku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije