Mostarcu određen pritvor: Bratu slomio rebra

0
Fena
Mostarcu određen pritvor: Bratu slomio rebra
Arhiv / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Općinski sud u Mostaru odredio je u ponedjeljak pritvor za najviše mjesec dana od dana uhićenja Zdenka Buhovca zvanog Zdena (1959) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilja u porodici.

Buhovac je osumnjičen za mentalno i fizičko zlostavljanje svog brata M. B. u drugoj polovini 2020. godine u porodičnoj kući u Gornjoj Jasenici broj 10, Mostar, gdje živi u zajedničkom domaćinstvu sa članovima porodice, vrijeđajući ga, psujući i opetovano udarajući glavu i tijelo.

Zatim je 12. decembra 2020. godine oko 9 sati oštećenog M.B. nakon kraće svađe udario tepsijom po glavi, a zatim, prijeteći mu da je "gotov", nastavio ga udarati zatvorenim šakama po glavi, licu i cijelom tijelu, što je rezultiralo tjelesnim povredama u vidu preloma rebara.

"Općinski sud u Mostaru presudio je da je zadržavanje osumnjičenog osnovano i opravdano, jer postoje posebne okolnosti koje opravdavaju strah da će ponoviti zločin, odnosno da će počiniti zločin kojem prijeti, te da će mu biti izrečena kazna zatvora. od tri godine ili teža kazna ", navodi se u izjavi.

Tužilaštvo napominje da u suradnji s MUP-om HNK, Policijskom upravom Mostar, nastavljaju poduzimanje istražnih radnji u navedenom slučaju radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno krivično djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije