Mostar: Uskoro novi presjek prebrojanih glasova

0
Radiosarajevo.ba
Mostar: Uskoro novi presjek prebrojanih glasova
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Izbori u Mostaru

Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je u ponoć prve nezvanične preliminarne rezultate za Gradsku izbornu jedinicu Mostar iz koje se bira 13, od ukupno 35 vijećnika koliko broji Gradsko vijeće Grada Mostara

Iz CIK BiH su kazali da se izborni proces jučer u Mostaru održavao u skladu sa propisima, a da je bilo nepravilnosti u pojedinačnim slučajevima.

Rezultat toga, kako je kazao predsjednik CIK-a Željko Bakalar, je možda i prisustvo više od 1.700 posmatrača koji su nadzirali izborni proces.

"Zaprimljeno je sedam podnesaka kojima se ukazuju na povrede izbornih pravila. One su u prvostepenom postupku u nadležnosti Gradske izborne komisije Mostar. Odnose se na imenovanje u biračke odbore, prisustvo stranačkih obilježja na biračkom mjestu, identifikacije birača ispred biračkih mjesta od neodređenih osoba, te jedan birač da ga nije posjetio COVID tim", rekao je Bakalar.

On je noćas saopćio prve preliminarne rezultate jučer održanih izbora, koji su prikupljeni od timova sa terena.

Rezultati za gradsku izbornu jedinicu Mostar

- HDZ BiH 6310 glasova

- Koalicija za Mostar 3820 glasova

- HRS - 1056 glasova

- BH Blok 902 glasova

- Ostajte ovdje, zajedno za Mostar 502 glasa

- HDZ 1990 - 350glasova

- Platforma za progres 305 glasova

Neovisna lista pravo na Grad 226 glasova

- Mostar moj dom  166 glasova

- Lijevo krilo 155 glasova

Naredni presjek prebrojanih glasova CIK će objaviti u 9 sati. Poslije toga, naredni presjek planiran je za 17 sati, kada bi slika o rezultatima jučer održanih izbora trebala biti mnogo jasnija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije