Mostar nakon nereda: Građani uznemireni, vidljivi tragovi sukoba...

2
Radiosarajevo.ba
Mostar nakon nereda: Građani uznemireni, vidljivi tragovi sukoba...

Na ulicama u mostarskoj Donjoj Mahali vidljivi su tragovi sukoba koji se u noći sa subote na nedjelju dogodio u ovom dijelu grada na Neretvi.

Podsjetimo, jedna osoba je teže, a jedna lakše povrijeđena u nemirima zbog kojih su stanovnici ovog dijela Mostara proveli su besanu noć.

Veća grupa huligana koji su uzvikivali navijačke parole Zrinjskog, da su Ultrasi, te psujući i vrijeđajući, oko ponoći je ušla u naselje Donja Mahala radi izazivanja nereda i fizičkog obračuna. Razbijali su i pokušali zapaliti nekoliko objekata, prenosi FTV

„Cijelu noć nismo spavali. Užasno smo uznemireni. Još u ramazanu da ovo rade! Strašno je. Osjećamo da nismo sigurni u gradu gdje smo rođeni i odrasli, gdje sada rastu naša djeca... Mora se stati u kraj ovakvom divljanju. Nije prvi put da Ultrasi kako se nazivaju, upadaju u naše avlije i napadaju na naš mir, lomeći nam prozore na kućama i paleći automobile. Strašna je pomisao da nas niko ne želi zaštititi“, vidno potresena govori Azra B.

„Jedini način da se ovo prekine jeste da se počnu zatvorski kažnjavati. Za svaki naredni prekršaj samo zatvorsku kaznu povećavati, dok se ne opamete“, kaže Nina G.

 Jedna osoba je teže, a jedna lakše povrijeđena u nemirima  - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Jedna osoba je teže, a jedna lakše povrijeđena u nemirima

„Zna se ko je izvršio napad i gađao naše kuće bakljama. Zna se ko je polomio izloge i udarao u naše avlijske kapije. Zan se to već godina. Ali, uvijek ostaje na onom da je itraga u toku. To je sramotno i nedopustivo!“, ističe Emina A.

U MUP-u HNK-a kažu da su neredu stavili pod kontrolu.

„Deset osoba je lišeno slobode. Privedeni su u Policijsku upravu Mostar na dalju krim operativnu obradu. Među tim osobama bila je jedna sa vidljivim tjelesnim ozljedama koja je prebačena u bolnicu. Građani Mostara mogu mirno živjeti. Ovo je jedan incidenti, kojih će vjerovatno biti još. Ovo nije samo u Mostaru. To je svugdje. Policija će raditi svoj posao“, navodi Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije