Moralni sunovrat Gorana Milića | Na promociji knjige zločinca Ćorića uzviknuo: Živjela Herceg-Bosna

70
Radiosarajevo.ba
Moralni sunovrat Gorana Milića | Na promociji knjige zločinca Ćorića uzviknuo: Živjela Herceg-Bosna
Foto: Printscreen / Goran Milić

Goran Milić, dugogodišnji je novinar, urednik i direktor brojnih medijskih kuća, doživio je moralni sunovrat u petak, 26. januara, usred Zagreba. Na promociji knjige osuđenog ratnog zločinca Valentina Ćorića uzviknuo je: "Živjela Herceg-Bosna"!

Ista ona tzv. Herceg-Bosna, najprije "zajednica", a kasnije "republika" zbog koje su vojni i politički zvaničnici bh. Hrvata, zajedno sa vrhom u Zagrebu, pokrenuli "udruženi zločinački poduhvat" i "međunarodni oružani sukob", čiji je krajnji cilj bio odvajanje dijelova teritorija BiH i priključenja istih susjednoj Hrvatskoj. 

U znakovitoj izjavi za RTV "Herceg-Bosne", Goran Milić će izjaviti, citiramo:

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

"Naravno da sam došao ovdje, jer je njemu sada istekla dozvola, odnosno zabrana objavljivanja. Zato sam došao ovdje, vidjeti ko je i šta je i kupiti tu knjigu. Apsolutno nisam raspoložen da politiziram. Neka živi Herceg-Bosna u svojoj televiziji. Neka živi ko god hoće i kako hoće. Vale Ćorić je moj obiteljski prijatelj. To ću uvijek poštovati, i tu ću stati", naveo je Milić, nekada jedno od glavnih lica predratnog "Yutela". 

Sve to učinio je nedaleko od još jednog osuđenog ratnog zločinca – Darija Kordića, koji je sjedio u publici. Istog onog Darija Kordića odgovornog za masakr nas 116 bošnjačkih civila u Ahmićima, uključujući i tromjesečnu bebu!

U tekstu objavljenim ovim povodom na portalu Tačno.net, maloljetni logoraš tzv. "Herceg-Bosne", novinar, Amer Obradović će zapisati:

Ratni zločinac promovirao knjigu u Zagrebu, žrtve iz BiH u šoku: "Da li je moguće?"

Ratni zločinac promovirao knjigu u Zagrebu, žrtve iz BiH u šoku: "Da li je moguće?"

"Nakon 30 godina od UZP-a, Goran Milić, "novinarska legenda, uzor i moralna vertikala" – kako mu je često i od yutelovskih dana titrala sarajevska čaršija – uzviknut će na promociji knjige ratnog zločinca: "Neka živi Herceg-Bosna u svojoj televiziji!" I poslije svih ovih godina, često i dobrih novinarskih priča, intervjua i reportaža, Milić se pokazao kao oportunistički bijednik lišen svakog javnog, profesionalnog i moralnog damara. Nema većih govnara i seronja od onih koji ratne zločine tretiraju kao popratni čin, a čime se "obiteljski" baš svrstavaju sa njima. Možda će se "obiteljsko" sranje Gorana Milića o Valetu i knjizi o zločincevom vinu u očima poštovalaca zloglasne Herceg-Bosne smrt činiti kao zakašnjela pobjeda uprave Dretelja, Heliodroma, Gabele, Koštane bolnice…, ali za časne i one pravdoljubive Milić će ostati samo obični – seronja i licemjer".

Obradovićev tekst podijelio je novinar i advokat, Senad Pećanin, osuđujući tako Milićevu gestu. 

"Sramotno! Promocija knjige zločinca Ćorića u Zagrebu: Gosti Dario Kordić i Goran Milić", objavljeno je na stranici Sniper Alley Photo. 

"Treba imati ljudske i profesionalne snage kao AmerObradović, zatočenik logora, i razotkriti bijedu "legende" GoranMilić i ostati dostojanstven pred Goranovim jezovitim klečanjem pred kultom "Valetovog" zločina i smrti", istakao je dugogodišnji diplomata Fuad Đidić.

Novinar i urednik Adis Karadža je, također, dodao:

"Ovo je realno stanje hrvatskog društva/politike bez obzira na to ko sjedi u Predsjedništvu BiH. Među njima je i čovjek koji se predstavljao kao veliki prijatelj BiH. Jednom prilikom je kazao kako "u Sarajevu nema zloće kao u Zagrebu". Sada još i manje".

Neće na dobro! Izgleda da su došla vremena kada mnogi počinju razotkrivati svoje pravo lice

Pogledajte i poslušajte Milićevu izjavu RTV "Herceg-Bosne", od 6:10 min na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (70)

/ Povezano

/ Najnovije