Pogledajte šta se večeras dešava u Istočnom Sarajevu: Molitva za Crnu Goru

Radiosarajevo.ba
Pogledajte šta se večeras dešava u Istočnom Sarajevu: Molitva za Crnu Goru
Foto: Srna / Istočno Sarajevo

Od kako je crnogorski parlament usvojio, a predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja o pravnom položaju vjerskih zajednica, traju protesti u ovoj i okolnim zemljama.

Srbi negoduju diljem Balkana, a večeras je "podrška za braću u Crnoj Gori" stigla i do Sarajeva, preciznije Istočne Ilidže.

Naime, u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu večeras je, piše Srna, služen "moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori, a potom je više hiljada građana prošlo u litiji do Hrama Svetog ispovjednika Varnave na Vranješu.

"Iz dana u dan molićemo se da nedaće zaobiđu naš narod u Crnoj Gori. Svi smo okupljeni u SPC zajedno sa onima kojima su ugrožene svetinje, bilo gdje da se nalaze", rekao je večeras sveštenik Milorad Vujić, piše Srna.

Jedan od učesnika litije Filip Matić rekao je da je danas došao da zajedno sa ostalim vjernicima iz Istočnog Sarajeva stane uz braću u Crnoj Gori i da zajedno poruče kako neće dozvoliti drugima da se igraju sa pravoslavnim svetinjama...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije