Mokar kolovoz i gužve u BiH: Apel vozačima iz BIHAMK-a

Radiosarajevo.ba
Mokar kolovoz i gužve u BiH: Apel vozačima iz BIHAMK-a
Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakterizira ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apelira na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica - Mostar - Doljani, M-14.2 Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar, M-5 Nević Polje - Kaonik i M-18 Sarajevo - Foča, kao i regionalni put R-413 Travnik - Karanovac.

Apelira se na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno.

VEŽI SE - SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT

Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije