Jasmin Terović / Moguće formiranje privremene ambulante u Domu na Bjelavama

07. 04. 2020. u 16:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Štab Civilne zaštite Kantona Sarajevo je od proglašenja prirodne nesreće pa do danas donio ukupno 18 naredbi, koje su kao i sve naredbe Federalnog Štaba Civilne zaštite u potpunosti ispoštovane, izjavio je danas načelnik ovog štaba Jasmin Terović.

"Štab će u narednom periodu razmotriti mogućnost formiranja jedne privremene ambulante u domu na Bjelavama. Boravak sugrađana koji su nakon dolaska iz Švedske i Francuske smješteni u studentski dom Bjelave, također protiče uredno. Trenutno tu boravi 81 osoba, od kojih je dvoje djece, od tri mjeseca i tri godine", dodao je Terović a prenosi u saopćenj pres-služba Kantona Sarajevo.

U skladu s naredbom Štaba, Služba Crvenog križa zajedno s općinskim volonterima vrše redovnu podjelu lijekova osobama starijim od 65 godina koji nemaju svog bližeg srodnika.

Načelnik Terović zadovoljan je i dobrom saradnjom s općinskim štabovima civilne zaštite. U saradnji s Hitnom pomoći starijim osobama se na licu mjesta pruža zdravstvena pomoć.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA