Moguće da ponovo dođe do zatvaranja ugostiteljskih objekata?

Radiosarajevo.ba
Moguće da ponovo dođe do zatvaranja ugostiteljskih objekata?
Foto: Anadolija / Ilustracija

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je objektivno očekivati povećan broj zaraženih COVID-19 jer su se mnogi ljudi opustili iako epidemija nije stala, te da je moguće ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata. 

On je istakao da će danas kontrolni organi, policija i komunalna policija upozoravati jer su se mlađi okupljali u lokalima i ugostiteljskim objektima u većem broju od onog koji je Institut za javno zdravstvo propisao.

"Ako se to nastavi doći će do zatvaranja objekata jer je činjenica da se ovo sve još dešava u proglašenoj epidemiji", rekao je Đaković nOvinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je trenutno pozitivnih iz Prijedora 14, oporavljeno je 44, a 12 preminulo. U kućnoj izolaciji je 36 osoba, a 1.933 su izašla iz zdravstvenog nadzora. 

 On je najavio kolektivnu dezinfekciju, prije svega u mjesnim zajednicama gdje počinju raditi kulturno-umjetnička društva, a nakon toga će biti obaveza korisnika prostora da vrši dalju dezinfekciju.

On je ponovio da su aktuelne mjere Štaba za vanredne situacije RS na snazi do 22. juna, a da će odluke o postupanju nakon toga datuma, takođe, donijeti Republički štab.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije