Za državljane BiH / Planirate u Neum za vikend, saznajte možete li bez PCR testa

04. 05. 2021. u 16:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Uprkos pandemiji koronavirusa, velika očekivanja od predstojeće turističke sezone imaju u Neumu, jedinom bh. gradu na moru. S razlogom su očekivanja visoka, jer su prošle godine domaći turisti spasili sezonu. 

No, put do Neuma preko Svitave mnogi iz BiH izbjegavaju, pa se tako odlučuju na put preko graničnog prijelaza Hrvatske. Postavlja se pitanje da li vam treba PCR test ako ste u tranzitu?

Odgovor je NE. Tranzit kroz Hrvatsku spada u iznimke nužnih putovanja te će putnicima u tranzitu biti odobren ulaz bez obaveze posjedovanja negativnog PCR testa ili određivanja samoizolacije, a što se jednako primjenjuje i za tranzit do Neuma, objašnjeno je na stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske

"Svi putnici koji su u tranzitu, uključujući osoblje u prometnom sektoru, ako ne napuste Republiku Hrvatsku u roku od 12 sati od trenutka ulaska u Republiku Hrvatsku automatizmom se određuje nužna epidemiološka mjera samoizolacije", ističu iz Ministarstva Hrvatske.

Za mnoge koji planiraju "pobjeći" za vikend u Neum kako bi odmorili od svakodnevnice, prelaz preko graničnog, neće biti problem. 

Detaljne informacije pronađite OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)