Modriča: U akciji "Jasen" uhapšena jedna osoba, pronađeno oružja za manju četu

Radiosarajevo.ba
Modriča: U akciji "Jasen" uhapšena jedna osoba, pronađeno oružja za manju četu

U okviru predmeta kodnog naziva “Jasen”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Modriče su otkrili i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava, te priveli jednu osobu.

Po naredbi Osnovnog suda u Modriči i Okružnog javnog tužilaštva Doboj, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres jedne lokacije na području Modriče, te otkrili i privremeno oduzeli 12 ručnih bombi, dvije minobacačke granate 60mm, puškomitraljez M72, poluautomatsku pušku, dvije lovačke puške bez odobrenja, 477 komada municije kalibra 7,62mm, 94 komada pištoljske municije, 37 komada lovačke municije (patroni), vojnu opremu (okviri za municiju, ambalaža i drugo) i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Tokom akcije, jedno lice lišeno je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala”.

Privedeno lice je zadržano u službenim prostorijama SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predato na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Akcija je realizovana uz podršku policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopšteno je iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije