:( / Mnogi su je voljeli: Od mlade Sarajke se opraštaju brojni prijatelji

09. 08. 2020. u 16:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu preminula je 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja godinama nesebično pomaže mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

Šoljanin, koja je bila zaražena korona virusom, se prije tri dana porodila u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je negativan na virus.

Iza nje je ostao suprug i dvije curice.

Belma je, prema podacima KCUS-a, u 35. sedmici trudnoće primljena u izolatorij na Podhrastovima, gdje je imala obostranu upalu pluća i ozbiljnu kliničku sliku.

Liječena je i ljekari su pustili da se trudnoća razvija do minimalne zrelosti bebe. Potom su morali obaviti porod, carskim rezom, kako ne bi izgubili bebu. To je obavljeno prije tri dana na GAK-u, nakon čega je mlada žena vraćena u izolatorij, dok je beba ostala na klinici na Jezeru.

Od Belme se opraštaju prijatelji na društvenim mrežama:

"Da ti Gospodar dragi podari sve džennetske ljepote moja Belma dobra. Tuga neizmjerna. Bila si primjer svega dobrog na ovom svijetu. Ostavila si iza sebe Armiju žena koje su te voljele, kojima si bila neizmjerna podrska za sve, zasigurno ce sve te zene biti podrska tvojoj porodici za sve sto treba. Gospodar da podari sabur tvojoj porodici. Tuga...", jedan je od statusa na Facebook profilu.

I Dalija Konaković oprostila se od Belme riječima: "Srce će mi pući, mozak će mi pući. Jedna bebica koja mamu nije ni upoznala, dvije male djevojčice ostale su bez predivne mame. Belma draga ne mogu ni izgovoriti da ti je rahmet duši. Ne smijem ni pomisliti kroz sta Armin, djevojčice i porodica prolaze. Ne smijem ni pomisliti kako će njih dvije bez svoje mame. Da im Bog dragi svima olakša i pomogne.
Srce puca. Belma" 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA