Mnogi kažu da je situacija pod kontrolom, a pogledajte ove fotografije iz Maglaja

Radiosarajevo.ba
Mnogi kažu da je situacija pod kontrolom, a pogledajte ove fotografije iz Maglaja
Foto: Maglajinfo.com / Mnogi kažu da je situacija pod kontrolom, a pogledajte ove fotografije iz Maglaja

Rijeka Liješnica sinoć je kod Maglaja poplavila istoimeno naselje i pričinila veliku materijalnu štetu koja se tek zbraja.

Nagli porast vodostaja: Usora probila do 20 kuća kod Tešnja

Apokaliptične slike iz Liješnice, gdje mještani od ranih jutarnjih sati čiste i spašavaju što se spasiti može podsjećaju na one iz 2014. godine, ali kako kažu mještani ''ovo je sada bilo stotinu puta gore od one poplave 2014. godine'', piše Maglajinfo.com.

„Imam 70 godina i nikada nisam zapamtio da je rijeka Liješnica napravila ovako nešto. Ono 2014. godine je bilo mala beba za ovo sinoć“, kazao je 70-godišnji Ramiz Mehinagić, mještanin naselja Gornja Liješnica čiju kuću je također voda ugrozila.

U zaseoku Gornja Liješnica poplavljeno je blizu 40 stambenih objekata, a veliki je broj i pomoćnih objekata te desetine dunuma poljoprivrednog zemljišta i voćnjaka.

„Blizu 40 stambenih jedinica sam zapisao“, rekao je Nihad Međić, povjerenik u MZ Liješnica, pokazujući svesku u koju upisuje štete pričinjene kod mještana.

Još najmanje 20 stambenih jedinica poplavljeno je u drugim zaseocima ovog maglajskog naselja. Uz stambene jedinice veliki broj je i poplavljenih pomoćnih objekata ali i zgrada Područne škole ''Tujnica'' koju pohađaju učenici ovog maglajskog kraja.

Fotografije koje pokazuju koliko je priroda sinoć bila okrutna prema ovom maglajskom naselju pogledajte u galeriji.

Više o aktuelnoj situaciji u BiH u vezi poplava možete pročitati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije