Mlinarević uskoro putuje u Prag, evo šta je svima poručila nova ambasadorica

Radiosarajevo.ba
Mlinarević uskoro putuje u Prag, evo šta je svima poručila nova ambasadorica
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Martina Mlinarević

Novoimenovana ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević Sopta, književnica i novinarka, objavila je danas da sredinom januara odlazi u Prag gdje preuzima dužnost.

Nju je predložio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, a onda se sve problematiziralo jer se otkrilo da nema fakultetsku diplomu.

Nakon svega, i nakon današnjeg završnog razgovora u Ministarstvu vanjskih poslova, njenu poruku objavljenu na Facebook profilu prenosimo u cjelosti:

Unatoč višemjesečnim političkim pritiscima i medijskom cyberbullingu, sabotažama i pokušajima da mi se napakosti na sve načine, danas je održan moj Završni razgovor pred Ministarstvom vanjskih poslova, a nekadašnji ambasadori, šefovi Odsjeka i sudionici, u javnom obrazlaganju na koncu mog govora složili su se da je to bila najbolja prezentacija i izlaganje novoimenovanog amabasadora u zadnjih dvadesetak godina. Inovativno, otvoreno i drugačije. Hvala što ste stajali uz mene, bezuvjetno. Sredinom januara odlazim za Prag i dati ću sve od sebe da budem istinski predstavnik Bosne i Hercegovine koji će služiti vama na ponos”, stoji u njenoj objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije