Mlakić proglašen najboljim kadetom na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst

Radiosarajevo.ba
Mlakić proglašen najboljim kadetom na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst
FOTO: MOD BiH / Martin Mlakić
Na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst, jednoj od najznačajnijih vojno-školskih ustanova Velike Britanije, 13. aprila održana je svečana parada u čast završetka školovanja klase kadeta školske 2017./2018. godine.

Bosna i Hercegovina ima razloga da bude ponosna na kadeta Martina Mlakića koji je uspješno okončao školovanje na ovoj akademiji. Naime, za svoja postignuća u edukaciji, obuci i fizičkoj spremnosti, kadet Martin je proglašen najboljim međunarodnim kadetom u ovoj klasi, za šta je nagrađen 'mačem s posvetom', saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Također, kadeti iz BiH i ranije su dobijali nagrade po završetku školovanja na ovoj akademiji, ali je ovo prvi put da naš kadet dobije ovakvu vrstu nagrade. Inače, u ovoj klasi je bilo 29 međunarodnih studenata, iz ukupno 19 zemalja svijeta.

Pored navedene nagrade, kadet Mlakić je dobio i nagradu za najboljeg strijelca u svojoj klasi na taj način dodatno uveličao svoj uspjeh.

Svečanoj ceremoniji je prisustvovao veliki broj zvanica iz cijelog svijeta, a delegaciju BiH činili su ambasador BiH u Velikoj Britaniji Branko Nešković, te vojni ataše u Velikoj Britaniji brigadir Nedžad Sadiković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije