Mladić izboden u tuči, helikopterom prebačen u bolnicu

1
Radiosarajevo.ba
Mladić izboden u tuči, helikopterom prebačen u bolnicu
Print Screen / Ilustracija / ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Pripadnici Helikopterskog servisa RS medicinski su transportovali iz trebinjske bolnice mladića starosti 28 godina, koji ima više ubodnih rana, na dalje liječenje u Univerzitetski klinički centar RS.

Pripadnici Helikopterskog servisa RS jutros poletjeli ka Trebinju radi izvršenja vazdušnog medicinskog transporta mladića starosti 28 godina kojem je neophodno dalje liječenje i tretman u UKC-u, potvrđeno je za medije iz RS.

Kako javljaju mediji, mladić je primljen, zbrinut i liječen u bolnici u Trebinju zbog višestrukih ubodnih povreda vrata, grudnog koša i trbuha gdje je dreniran grudni koš i operisan trbuh, nakon čega je bio smješten 24 časa u jedinici intenzivne njege na respiratoru, u indukovanoj komi.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Prema navodima, današnji vazdušni medicinski transport je 254. po redu od kada je Helikopterski servis RS 2014. godine potpisao sporazum sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, a treći po redu u ovoj godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije