Mladi odlaze iz BiH: Poslodavci traže načine kako da ih zadrže

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Error

Srecan im put

Guest

Cuj Poslodavci traze nacine!!!!Poslodavci se bogatili godinama na radnicima i sad ko traze nacine??Prvi nacin plata kao potrosacka korpa da Radnik moze dostojno da prezivi i mozda al mozda zadrzi nekog jer nije sve i u poslodavcima.Drzava fujj,zdravstveni sistem dva puta fujj,socijalni sistem fujj,Penzije za plakati itd. Poslodavci su krivi 40% zbog odlaska 60% Drzava.

JJJ

Da poslodavci traže način kako ih zaustaviti ne bi postojala minimalna plaća a i ne bi tražili dozvole za uvoz strane radne snage.

HEPA

Poslodavci ne da NE traže način kako da zadrže radnike,čak ih i tjeraju...

Gdbdhdbd

Bit Alijansa ma hajte molim vas, bolje pitati ulicnog prodavca novina. Oni su sve ovo i unistili i unistavaju i dalje sa par firmi koje se kao nesto pitaju. Sta je generalno bilo koji vlasnik bilo koje firme uradio za radnika… jedno veliko nista. Malo naroda ide kakvo nam je stanje u drzavi

Tatar

Ako budete toliko radili na ovom problemu bojim se da ne ostanemo i bez poslodavaca

Ivan

Ljudi nikako da shvate da omladinu više i ne odlazi prvenstveno zbog para,otišao sam pre 9 godina vratio se ne bih ni za 10 hiljada eura platu

/ Najnovije