Mitropolit Hrizostom: Isus Hristos poručuje "Ja pobijedih svijet"

Fena
Mitropolit Hrizostom: Isus Hristos poručuje "Ja pobijedih svijet"
FOTO: Fena / Mitropolit dabrobosanski Hrizostom
Mitropolit dabrobosanski Hrizostom uputio je vaskršnju poruku vjernicima.

Hrizostom je istakao da "radosna vijest o vaskrsnuću treba svjedočiti svijetu i vijeku, a danas je to potrebnije jer su došla vremena u kojima laž vojuje protiv istine, antihrist protiv Bogočovjeka Hrista".

"Svjedočimo ono što vjerujemo i znamo, a to je da je Hristos vaskrsao. Imajući ovu vjeru i znanje u srcu svome i u biću svome poručujemo vama ne plašite se jer Hristos pobijedi svijet. Pobijedi sva nevaljalstva ovoga svijeta", kazao je mitropolit dabrobosanski.

Poručuje da je Vaskrs praznik duhovne radosti i duhovnog veselja, ne samo hrišćana i ne samo ljudi, već svih i svega - nebesa i zemlje, nebeskih sila, svih ljudi svih vremena, svih usnulih i upokojenih, svih stvorenja božijih i upokojenih, svih stvorenja božijih - slovesnih i beslovesnih.

"Tu radost i to veselje ugotovi nam sam Bog čudesnim vaskrsenjem Jedinorodnoga Sina Njegovog, Sina koji je ljubav Božija- ljubav koja jednako ljubi sve i svja", istakao je mitropolit dabrobosanski.

Mitropolit Hrizostom, između ostalog, istakao je da je Vaskrs osim radosti i veselja, i prilika da se potraži i dobije odgovor na najbitnije egzistencijalno pitanje: koji je krajnji smisao ljudskog postojanja? Da li je to smrt? Ili nešto drugo? U Tajni vaskrsenja Hristova sadržan je odgovor na to pitanje.

"Ne može, braćo i sestre, smrt biti krajnji cilj našeg postojanje? Čovjek nije tako bezvrijedno biće da bi bio determinisan smrću? Dakle, vaskrsli Isus Hristos daje nam odgovor na sva naša životna pitanja i poručuje nam danas, sutra i vavijek 'Ja pobijedih svijet'", ističe mitropolit Hrizostom.

Mitropolit je uz želje vjernicima da Vaskrs dočekaju u najvećoj radosti i veselju, posebno pozdravio prognane i raseljene sa njihovih ognjišta, sve one kojima se čini velika nepravda, kojima se uskraćuju osnovna ljudska prava na život i rad i na život dostojan čovjeka.

Mitropolit je pozvao sve odgovorne u državi i društvu da poštuju čovjeka, da poštuju ljude i narode i "da se okrenu stvaranju dobrog ambijenta za život dostojan naših naroda i naših crkava i vjerskih zajednica".

Vaskršnju poruku mitropolit dabrobosanski završio je sa porukom Hristos Vaskrse - Vaistinu Vaskrse!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije