Miting u startu izazvao svađu vlasti i opozicije u Banjoj Luci

7
Radiosarajevo.ba
Miting u startu izazvao svađu vlasti i opozicije u Banjoj Luci
Foto: Srpskainfo / Miting u startu izazvao svađ

Početak mitinga, koji se održava pod sloganom "Protiv otimanja imovine RS”, zakazan je za 17 sati.

Ovaj skup je, inače, postao novi povod za svađu, ne samo između vlasti i opozicije, već i među samim borcima u ovom entitetu.

Zvanično se ne zna ko je organizator mitinga, da li je to Boračka organizacija RS ili, kako je naveo premijer Radovan Višković, Boračka organizacija iz Prijedora.

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Iz Grada Banja Luka tvrde da nisu uopšte dobili zahtjev kojim se traži odobrenje za održavanje skupa na Trgu Krajine, piše Srpskainfo.

Iako je BORS, odnosno njegovo trenutno rukovodstvo, zvanični inicijator skupa čiji je cilj, kako je navedeno, jasno i glasno neslaganje sa posljednjim odlukama visokog predstavnika i zaštita institucija RS, u samoj Boračkoj organizaciji, odnosno njenim regionalnim, gradskim i opštinskim odborima, postoji ogroman jaz po pitanju opravdanosti samog skupa, kao i učešća boraca na mitingu.

Prema prijašnjih informacijama, protestuje se protiv visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, a zvanični organizator je Boračka organizacija RS. Nezvanični Milorad Dodik, odnosno njegov SNSD.

EUFOR je brzo reagirao na ovu najavu i poručio da će njihove snage biti prisutne na samom događaju. Kako su naveli, procjena je da je organizator skupa SNSD, a ne Boračka populacija.

"Događaj će nadzirati vojnici EUFOR-a u uniformama, međutim, glavna odgovornost za sigurnost i moguće intervencije snose lokalne vlasti i policijske snage” navode iz EUFOR-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije