Mirsadu Viliću uručen 'Cvijet Srebrenice': DKPT će osiguravati godišnjicu genocida

0
Fena
Mirsadu Viliću uručen 'Cvijet Srebrenice': DKPT će osiguravati godišnjicu genocida
Fena / Viliću uručen "Cvijet Srebrenice"

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić primio je danas u posjetu predsjednika Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice Hamdiju Fejzića koji mu je uručio “Cvijet Srebrenice”, simbol sjećanja na žrtve genocida.

Vilić je upoznao Fejzića o aktivnostima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u vezi mjera osiguranja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari.

Istakao je da će Direkcija poduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi svim građanima osigurali nesmetano i dostojanstveno prisustvo obilježavanju godišnjice u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Vilić je dodao da će Direkcija osigurati i koordinirati dolazak i boravak VIP delegacija koje će učestvovati u obilježavanju godišnjice.

Fejzić je predstavio aktivnosti koje Odbor provodi za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima, te je posebno zahvalio na dosadašnjoj saradnji i podršci koju Direkcija kontinuirano pruža u osiguravanju tog događaja, saopćeno je iz DKPT-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije