Mirsad Vilić o informacijama da se "spremaju neredi" u Srebrenici

6
F. V.
Mirsad Vilić o informacijama da se "spremaju neredi" u Srebrenici
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Mirsad Vilić

Više medija u bh. entitetu RS inače bliskih vladajućem SNSD-u Milorda Dodika proteklih dana kontinuirano plasira informacije da se u "u nedjelju spremaju neredi u Srebrenici", te da iz svega stoji "prljavi plan".

Kako prenosi ATV, pripadnici MUP-a RS otkrili su da "Bošnjaci planiraju incident tokom dolaska učesnika "Marša mira" u Potočare".

"Policijski službenik je došao do saznanja da bi pojedinci iz nevladinog sektora i boračke organizacije iz Sarajeva i Tuzle, kao i neka lica iz Beograda, trebalo da insceniraju incident prilikom dolaska učesnika u Potočare, na području Vlasenice ili Bratunca, predstavljajući se kao nezadovoljni Srbi zbog presude generalu Ratku Mladiću i rušenja objekta Srpske pravoslavne crkve u Konjević Polju", tvrde iz MUP-a
RS, kako ih citira ATV.

A potom bi se, navodi isti izvor, "utopili u kolonu učesnika, a za sve bi okrivili MUP RS".

Scenaristi ove priče tvrde da je "plan da izazovu visokog predstavnika u BiH da sankcioniše funkcionere iz Republike Srpske", te da je zbog toga "policija je u pripravnosti".

"Kao i prethodnih godina Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je nosilac aktivnosti obezbjeđenja skupa. Sve policijske strukture koje su angažovane imaju dobru saradnju, a sve sa ciljem da skup protekne u naboljem redu. Informaciju o mogućem bezbjednosnom ugrožavanju "Marša mira", Štab je podijelio sa svim
bezbjednosnim agencijama u Bosni i Hercegovini", kaže Miljan Bobar, član štaba "Srebrenica 2021". 

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić u razgovoru za Radiosarajevo.ba odlučno demantira navode o mogućim incidentima danas.

Aktivnosti se, veli, provode po planu.

"Sve protiče u skladu sa našim planiranim aktivnostima. Nikakvih informacija nema koje bi mogle ukazivati na nerede. Dakle, sve do sada ide u skladu sa planiranim aktivnostima kako bi obilježavanje 26. godišnjice protekao u najboljem redu", zaključio je Vilić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije