Mirsad Omerović pušten iz pritvora: Pogledajte emotivni snimak povratka kući

Radiosarajevo.ba
Mirsad Omerović pušten iz pritvora: Pogledajte emotivni snimak povratka kući
Foto: Facebook / Nerin Dizdar dočekao Mirsada Omerovića nakon puštanja iz pritvora

Mirsada Omerovića, povratnika iz Srebrenice, priveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS zbog negodovanja koje je izrazio povodom koncerta ispred crkve na godišnjicu genocida u Srebrenici, 11. jula.

Njegova supruga, Adisa Omerović, tada je objavila na Facebooku kako njena porodica prolaze agoniju, jednu od težih koje su doživjeli otkako su se vratili u Potočare.

"Moj suprug je priveden od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova RS i do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Nakon objave jednog od portala u kojem se na najgnusniji način dovodi u kontekst moj suprug, naslućujem da je povod privođenja negodovanje koje smo izrazili povodom sramnog koncerta ispred crkve", navodi Omerović na Facebooku.

Nakon puštanja iz pritvora Mirsada Omerovića dočekao je Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar koji je na svom Facebook profilu objavio emotivni snimak njegovog povratka porodici i kući.

Mirsad Omerović je pušten iz pritvora: Dočekali smo ga u njegovom domu

Posted by Nerin Dizdar on Thursday, July 13, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije