Mirsad Hadžikadić na Dan državnosti osniva novi Pokret: Vrijeme je za progres

Radiosarajevo.ba
Mirsad Hadžikadić na Dan državnosti osniva novi Pokret: Vrijeme je za progres
FOTO: Facebook / Mirsad Hadžikadić

Mirsad Hadžikadić, nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na proteklim Općim izborima, izjavio je za Radiosarajevo.ba da Pokret Platforma za progres započinje svoje djelovanje na bh. političkoj sceni 25. novembra, simbolično, na Dan državnosti BiH.

Piše: Faruk Vele

Time je Hadžikadić potvrdio ranije informacije da osniva novi politički projekt.

Hadžikadić je na proteklim izborima osvojio 58.555 glasova. Rezultat koji je ostvario ovaj Pokret, prema ranijim Hadžikadićevim ocjenama, je izvanredan i pokazuje potencijal novog političkog projekta.

On i njegovi saradnici su "dobili ogroman broj poruka mladih ljudi koji mole da se ovo što smo započeli nastavi".

„Svrha pokreta je da donese transformaciju političkog života u Bosni i Hercegovini. Pokret je otvoren za članstvo svim građanima Bosne i Hercegovine, bez obzira ko oni bili i gdje živjeli. Čak i članovi drugih stranaka mogu biti članovi Platforme. Međutim samo članovi Pokreta koji nisu članovi drugih stranaka mogu biti na izbornim listama i funkcijama Platforme“, kaže Hadžikadić za Radiosarajevo.ba.

Šta Pokret Platforma za progres želi na političkoj sceni u BiH?

„Time želimo da pozitivno utičemo i na razvoj svih drugih stranaka u Bosni i Hercegovini. Platforma želi da pokaže da se sposobnošću, obrazovanjem, integritetom, pravdom i poštenjem može uspjeti u političkom životu u Bosni i Hercegovini. Mi želimo da dovedemo do promjene svijesti građana u Bosni i Hercegovini kako bi oni počeli da okreću ovu državu ka prosperitetu. Dosta je bilo nepotizma, korupcije i kriminala. Vrijeme je za progres Bosne i Hercegovine“, istakao je Hadžikadić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije