Mirela Džehverović objasnila zašto bi Toni Cetinski trebao biti počasni građanin Sarajeva

4
Radiosarajevo.ba
Mirela Džehverović objasnila zašto bi Toni Cetinski trebao biti počasni građanin Sarajeva
FOTO: TVSA / Mirela Džehverović

Mirela Džehverović, dopredsjedavajuća Gradskog vijeća Grada Sarajeva (Naša stranka), kazala je tokom gostovanja na Televiziji Sarajevo (TVSA), da će u srijedu, 21. februara, na 36. sjednici Gradskog vijeća, najveći fokus biti na nagradama koje se dodjeljuju za 6. april.

Ona je objasnila je i zašto su je zastupnik Adi Škaljić (Naša stranka) predložio hrvatskog pjevača Tonija Cetinskog za počasnog građanina Sarajeva.

"Bila je kompletna saga. Meni je veoma žao što se to ime provlači sad već duži vremenski period. Lično smatram da nije zaslužio ovakvu vrstu provlačenja kroz medije. To je bio i razlog zašto je naš kolega Adi Škaljić predložio Tonija Cetinskog za nagradu – zbog njegovog djelovanja puno prije nego što je Toni sada imao neke istupe.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Voljela bih da javnost zna da je Toni Cetinski 1996. došao tu i snimio spot za svoju pjesmu "Prah i pepeo", da je tada skrenuo pozornost na sve što se dešavalo u Sarajevu.

Također je održao i prvi koncert. Toni je bio zarobljen, pa je razmijenjen kao jedan od naših vojnika. Poslije toga, od svih koncerata koje je održavao, dao je i dio za Roditeljsku kuću. Sve to što je uradio nekada u prošlosti, naš kolega, Adi Škaljić, smatrao je da je vrlo važno da on bude imenovan za počasnog građanina", naglasila je Mirela Džehverović u razgovoru za TVSA.

Tony Cetinski predložen za počasnog građanina Sarajeva

Tony Cetinski predložen za počasnog građanina Sarajeva

Podsjetimo, vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Adi Škaljić poslao je službeni prijedlog da se Tony Cetinski proglasi počasnim građaninom Sarajeva, potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba njegova stranačka kolegica Mirela Dževherović.

"Prijedlog je došao od kolege Adija Škaljića zbog toga što je snimio prvi poslijeratni koncert u Sarajevu, spot za pjesmu Prah i Pepeo koji svjedoči razaranju Sarajeva, te za doniranje novca roditeljskoj kući 2019. godine", kazala je ranije Mirela Dževherović za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije