Tony Cetinski o otkazanom koncertu u Sarajevu: 'Šovinizam je gadna stvar'

9
Radiosarajevo.ba
Tony Cetinski o otkazanom koncertu u Sarajevu: 'Šovinizam je gadna stvar'
Foto: Facebook / Tony Cetinski

Tony Cetinski je u novom intervjuu ponovo komentarisao otkazani koncert u Sarajevu i gradonačelnicu Benjaminu Karić.

Na pitanje je li ga šokiralo otkazivanje nastupa i kome se konkretno zamjerio ispričao je za Story:

"Sve će biti jasno kada jednom održimo koncert u Sarajevu. Ova hajka nema veze s ljudima i mojom publikom u BiH, a politika i većina medija ionako odavno nisu slika društva u cjelini".

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

Dodao je "da nije važno šta se kaže, nego ko kaže".

"Jednostavno je neko iz BiH ko živi u Hrvatskoj iz svoje udobne fotelje odlučio baciti kost i neki su se ljudi i mediji upecali pa pokazali ko su i šta su, a ostali su prepoznali bačenu kost i nisu nasjeli na priču. Sasvim slučajno je ta bacačica kostiju iz BiH, ali iz fotelje svoga doma u Hrvatskoj, odlična prijateljica sa šeficom grada Sarajeva i šta dalje komentarisati", nastavio je.

Tony Cetinski otkrio hoće li tužiti Sarajevo zbog otkazivanja nastupa za 40. godišnjicu Olimpijade

Tony Cetinski otkrio hoće li tužiti Sarajevo zbog otkazivanja nastupa za 40. godišnjicu Olimpijade

Dalje je rekao da će navesti primjere multikulturalnosti iz njegovog dvorišta i odgovoriti na tezu gradonačelnice "kako u Hrvatskoj ne bi nikada iz proračuna platili nekoga iz BiH".

"Naime, za doček 2024. u mom Rovinju nastupala je Dubioza kolektiv. Pitajte momke je li se iko bunio i kako im je bilo. Kao što sam i ja uživao u Budvi na dočeku, gdje se također niko nije bunio. Za Dane istarskog pršuta nastupao je Željko Joksimović, Zdravko Čolić je pjevao na još jednom događaju u Poreču prije nekoliko godina, a ovakve primjere mogao bih nabrajati do sutra", kazao je.

Dodao je kako nije bilo nikakvih problema s plaćanjem iz gradskog proračuna te da je multikulturalnost u Istri dio njihovog genetskog koda.

"Znate, dotična je bila jako mala ili uopće nije bila na ovome svijetu kada smo mi u Rovinju itekako poštovali sve narode i narodnosti. Kod nas u školi nisu ljude dijelili prema nacionalnosti i vjeri, ali su nas itekako naučili da je šovinizam gadna stvar", zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije