Mioković o protestima u Jablanici: '80 posto prisutnih su bile žene. Čvrste, prkosne i odlučne'

3
Radiosarajevo.ba
Mioković o protestima u Jablanici: '80 posto prisutnih su bile žene. Čvrste, prkosne i odlučne'
Foto: Twitter / Protesti u Jablanici

Brojni građani okupili su se u srijedu u Ulici Doljanka u Jablanici te održali protestnu šetnju podrške Enisi Klepo, žrtvi premlaćivanja direktora hotela u kojem je radila, a od kojeg je tražila zarađenu plaću. 

Na protestima je bio i zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dragan Mioković koji se o svemu oglasio na Xcom nalogu.

"Vratio se iz Jablanice. Veličanstveno. Posebno jer su, sigurno, 80% prisutnih bile - žene. Iz Jablanice, Konjica, Mostara, Sarajeva… Djevojčice, mlade žene, dame u najboljim godinama. U ljetnim haljinicama i pokrivene. A sve - skupa. Čvrste, prkosne i odlučne. Žene su ponos", napisao je Mioković.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Podsjetimo, 2. augusta policiji u Jablanici je prijavljen slučaj premlaćivanja djevojke K.E. (1995.). Slučaj je prijavila majka pretučene djevojke, a za napad je osumnjičen vlasnik hotela "Jablanica" A.Dž. koji je ujedno i poslodavac pretučene djevojke.

Zbog trauma koje je preživjela, Enisa Klepo se neće danas pojaviti na protestima, ali je u ragovoru za portal Radiosarajevo.ba zahvalila svima na podršci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije