Mioković o prilogu RTRS-a: "Ne gledam to smetlje od programa, ali me napisano vrati..."

6
Radiosarajevo.ba
Mioković o prilogu RTRS-a: "Ne gledam to smetlje od programa, ali me napisano vrati..."
Foto: AA / Dragan Mioković

"Dok se Federacijom BiH nezaustavljivo širi sarajevska 'pandemija' protjerivanja novogodišnjih obilježja i hrišćanskih vjerskih simbola, "jer nisu dio tradicije Bošnjaka - muslimana", sve češće na teritoriji Republike Srpske bilježimo ozbiljne provokacije tih istih poštovalaca samo vlastite vjerske tradicije i ratne prošlosti", stoji na početku priloga RTRS-a pod nazivom "Кakve poruke Sarajevo šalje protjerivanja novogodišnjih obilježja i ratnim simbolima?".

U prilogu Branke Kusmuk, kao iz najboljih dana Riste Đoge, prvaka propagandnog novinarstva tokom rata u Bosni i Hercegovini, navodi se kako je “Sarajevo zaogrnuto hibridnom ideologijom građanštine”, a istinski “opsjednuto nakaradnim mrzilačkim devijacijama prema drugom i drugačijem”, i sve uz snimke vrata sarajevske katoličke porodice koja je bila žrtva napada, zaključuje se kako glavni grad sve više posrće i dublje tone, a “šovinizam sa primjesama fašizma buja”.

Legendarni sarajevski policajac Dragan Mioković komentarisao je ovaj prilog putem Twittera.

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

"Ne gledam to smetlje od programa, ali me napisano vrati u vrijeme kada sam morao biti profesionalno korektan u odnosu na bazično neznanje i neprofesionalnost, uvijek začinjeno zlonamjernošću najprizemnije velikosrpštine kojom je gđa Kusmuk zračila oduvijek", napisao je Mioković na svom Twitter nalogu.

Podsjetimo, u ovom prilogu Sanja Vlaisavljević, inače savjetnica za obrazovanje, znanost, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH, kazala je za RTRS kako u “priču o multikulturalnom Sarajevu vjeruje samo Republika Sarajevo”.

Dakle ne postoji multietnički grad Sarajevo. Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva”, zaključila je Vlaisavljević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije