Mioković: Šu... iz Dražine ulice i s Mladićevim posterom smetaju ulice u Sarajevu

13
Radiosarajevo.ba
Mioković: Šu... iz Dražine ulice i s Mladićevim posterom smetaju ulice u Sarajevu
Screenshot / Mioković o Ćosićevim istupima

Još uvijek stižu reakcije na istupe gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji je jučer uputio zahtjev Gradu Sarajevu i općini Stari Grad za uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u ulici Ferhadija kojima se, kako kaže, srpski narod karakterizira kao zločinački i agresorski.

Na ove izjave i zahtjev reagirala je nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, načelnik općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić ali i Elmedin Konaković, lider stranke Narod i Pravda.

"Za vrijeme gradske administracije na čijem sam čelu neće biti promjene ploča", poručila je nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, a isto mišljenje dijeli i načelnik općine Stari Grad kojem je također zahtjev upućen.

Jedna reakcija izazvala je posebnu pažnju. To je ona Dragana Miokovića, jednog od legendi odbrane Sarajeva, penzionisanog policajca i svjedoka protiv osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Mioković je veoma oštro reagirao na Ćosićeve provokacije.

"Ima to naselje istočno od nigdje i 'gradonačelnika'. Smetaju mu, imena nekih ulica u Sarajevu i sadržaj spomen ploča na Vijećnici i Ferhadiji. Njemu, šupku iz ulice Draže Mihailovića i Mladićevim posterom u predvorju?! I da, stavi u predvorje reklamu Violete. Za popust đeneralu", napisao je na Twitteru Mioković u svome poznatom stilu.

Ćosić je, podsjetimo, objavio i prijedloge vraćanja ranijih naziva sarajevskih ulica, i to njih 154, tražeći izmijene nazive ulica koji, kako ističe, vrijeđaju osjećanja i izazivaju strah kod srpskog naroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije