Minusi, snijeg i led: Objavljena vremenska prognoza do utorka, evo kada nas čeka promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Minusi, snijeg i led: Objavljena vremenska prognoza do utorka, evo kada nas čeka promjena vremena
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -14 stepeni, Ivan Sedlo -6, Sokolac -5, Sanski Most i Sarajevo -4, Bugojno, Gradačac i Livno -3, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Prijedor, Srebrenica i Tuzla -2, Doboj i Zenica -1, Trebinje 0, Široki Brijeg 3, Mostar 4, Neum 5 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U jutarnjim satima i prije podne snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Na krajnjem jugu se očekuje kiša ili susnježica. U drugom dijelu dana širom zemlje postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu do 8 stepeni.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

U Sarajevu prije podne oblačno sa snijegom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0 stepeni.

U nedjelju, 21. januara, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -5, na jugu zemlje od 0 do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnjeva.

U ponedjeljak, 22. januara, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada tokom noći na utorak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -5, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.

U utorak, 23. januara, naoblačenje sa zapada koji će uvjetovati susnježicu ili snijeg. U nizinama će padati i kiša, pogotovo na jugu i sjeveru zemlje. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije