"Ministrica Zora Dujmović šest godina nije mogla primiti Jasmilu Žbanić"

13
Radiosarajevo.ba
"Ministrica Zora Dujmović šest godina nije mogla primiti Jasmilu Žbanić"
FOTO: Facebook / Ministrica Zora Dujmović

I dok cijeli svijet govori o potresnom filmu „Quo vadis, Aida“ Jasmile Žbanić, šokantna je činjenica da Zora Dujmović, federalna ministrica kulture i sporta šest godina odbija primiti bh. rediteljicu.

Na ovo je danas ukazala voditeljica N1 televizije Emela Burdžović-Slipičević, što je izazvalo brojne komentare.

Čak i ako je postojao neko ko nije znao o čemu govori film „Quo vadis, Aida“, nakon što je ušao u uži krug za nagradu Oscar, u to više nema sumnje.

S filmom "Quo vadis, Aida" postigli smo neminovan uspjeh o kojem je bespotrebno govoriti, ali ipak dešavaju nam se sramne stvari poput te da se ministrica Dujmović šest godina nije udostojila primiti na sastanak Jasmilu.

Na društvenim mrežama brojne su reakcije umjetnika iz svijeta kulture u našoj zemlji koji su komentarisali da mnogi od njih ministricu kulture i ne poznaju, jer se rijetko ili skoro nikako ne pojavljuje u javnosti.

„Nevjerovatno je da većina nas nema pojma ko nam je ministrica, pogotovo u ovoj godini pandemije koja je značajno ugrozila rad kulturnih radnika, ta se žena nije oglašavala. Nije čak ni izrazila zabrinutost“, poručila je na Facebooku glumica Nadine Mičić.

Mičić je reagovala na Facebook status koji je objavila Emela Burdžović-Slipičević.

"Fakat je prejako da Jasmila Žbanic šest godina nije mogla biti primljena na sastanak s ministricom kulture i sporta FBiH Zorom Dujmović", napisala je Emela na Facebooku nakon čega je pokrenula raspravu.

Podsjetimo, Žbanić je nedavno o tome govorila otvoreno kada se javila iz Los Angelesa i sumirala utiske nakon dodjele Oscara.

“Još uvijek sve ide preko Ministarstva. Šest godina nismo uspjeli imati sastanak sa ministricom. Sada imamo razgovore s američkim producentima. Imam ponudu da radim blockbuster koji bi trebao da se dešava u našoj regiji. Meni bi bio interes da se tih 40 miliona potroši u BiH, ali nemoguće je jer nema povrata poreza na kojem smo radili jedno 6-7 godina. Na državnom nivou smo stalno dobijali odbijenice“, kazala je bh. rediteljica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije