Ministrica Naida Hota-Muminović potpisala ugovore za projekte namijenjene mladima

3
Foto: Radiosarajevo
Ministrica Naida Hota-Muminović potpisala ugovore za projekte namijenjene mladima
Foto: Vlada KS / Potpisivanje ugovora za projekte mladima

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, danas, 19. jula, potpisala je ugovore s predstavnicima udruženja i neprofitnih organizacija koje su odabrane putem javnog poziva za finansijsku podršku aktivnostima namijenjenim djeci i mladima do 19. godine života. 

U okviru javnog poziva, ukupno 30 organizacija će dobiti sredstva iz Budžeta KS u iznosu od 100.000 KM za finansiranje ili sufinansiranje različitih aktivnosti, programa i projekata koji su namijenjeni mladima, a koji trebaju da budu realizirani do kraja ove godine.

"Dinamičnost savremenog svijeta, brze promjene koje su složene, haotične i  kontraktidorne  čine proces odrastanja posebno izazovnim. U današnjem svijetu mnoštva  informacija i utjecaja, važno je osnažiti mlade da razviju samosvijest, etičnost i otpornost. Mladi su nositelji promjena u društvu i imaju snagu da pokrenu pozitivne promjene. Potrebno je pružiti im prilike da se aktivno uključe u zajednicu, učestvuju u volonterskim aktivnostima, raspravama i izraze svoje mišljenje", izjavila je ministrica Hota-Muminović.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Kako je dodala, ulaganje u obrazovanje mladih ne samo da predstavlja ulaganje u njihovu budućnost, već i u cjelokupni razvoj društva.

"Takva ulaganja donose višestruke povrate, čime se stvara temelj za napredak i prosperitet", naglasila je ministrica Hota-Muminović.

Potpisivanje ugovora za projekte mladima
Foto: Vlada KS: Naida Hota - Muminović

Izrazila je zahvalnost predstavnicima nevladinog sektora za njihov posvećeni rad u poboljšanju kvaliteta života mladih.

"Njihov doprrainos u pružanju podrške mladima, stvanju sigurnih i poticajnih okruženja, te promicanju njihovog razvoja je izuzetno važan", zaključila je ministrica Hota-Muminović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije