Ministrica Bisera Turković u Briselu razgovarala sa Janezom Lenarčićem

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Guest

Sigurno se umastila od kebaba

Pietren

Pasmina nastala u Belgiji 1955 g. Zbog plećki koje su mesnate i zaobljene i butova koji su duboki, drži se da ova pasmina ima 4 šunke. Leđni su mišići izrazito naglašeni. Životinje su obrasle dlakom bijele boje,mjestimično sa crnim pjegama. Krmače tjelesne mase oko 250 kg prase oko 8-9 prasadi po leglu mase od 1,3-1,5 kg. Pietren je stresno osjetljiv i ima slabiju kakvoću mišićnog i masnog tkiva. Sa oko 60-65% mesa u polovicama najmesnatija je pasmina svinja u svijetu.

Švedski landras

Pasmina nastala utjecajem danskog landrasa. Najraširenija je i najplodnija pasmina uz velikog jorkšira Glava im je umjereno duga, lagana, široka u čelu, srednje dugih uški, vrat srednje dug, tanak, mišićav,slabije razvijen prednji dio tijela , prsa su uska, a prema stražnjem dijelu očituje se izrazita širina leđa i zdjelice,velika dužina tijela, butine su velike, zaobljene i duboke, 12-16 dobro razvijenih sisa svedski landrasProizvodne sposobnosti: – velika plodnost: 10-12 živih prasadi u leglu – porodna težina prasadi je 1,2-1,3 kg; s mjesec dana 6-7 kg; težina u starosti 70 dana iznosi oko 25 kg – prosječni dnevni prirast oko 700 g; nerastići u performans testu oko 875 g uz 58% mesa u polovicama – izjednačen po proizvodnim sposobnostima (naročito po kvaliteti mesa) – dobre konstitucije i adaptacijskih sposobnosti

Njemački i belgijski landras

Ima glavu sa blago ugnutim profilom i položenim ušima,trup je dug,dubok i širok. Krmače prase prosječno 10 prasadi mase od 1,3-1,4 kg. Visoke su mesnatosti (oko 60%) i niske konverzije hrane. Vrlo mu nalikuje Belgijski landras koji ima nešto veću mesnatost. Ovim dvijema pasminama obrasli su butovi plećke i leđa mišićima. Imaju svojstvenu veću stresnu osjetljivosti slabiju kakvoću mišićnog i masnog tkiva (blijedo,meko i vodenasto meso

Gluho bilo

Jel se ovaj Lenarčić dovoljno udaljio od nje?! Nije sigurna! Zna li on da ona štanca sebi lažne PCR testove!? Zaraziće sav Briselski parlament!

/ Najnovije