Ministri HDZ-a opet nisu došli, otkazana sjednica Vijeća ministara

Fena/Radiosarajevo.ba
Ministri HDZ-a opet nisu došli, otkazana sjednica Vijeća ministara
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH predstavilo rezultate trogodišnjeg rada

Zbog nedostatak kvoruma za rad sjednica Vijeća ministra Bosne i Hercegovine ni danas nije održana, a državni ministar sigurnosti Dragan Mektić kratko je novinarima kazao da je razlog nedolazak ministara Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

HDZ ima tri ministra koja nisu došla na sjednicu, a da bi Vijeće ministara BiH moglo donositi odluke na sjednici mora biti prisutno više od 50 posto članova od kojih najmanje po dva iz svakog konstitutivnog naroda.

Večernji list jutros je objavio kako se hrvatski ministri neće pojaviti na sjednici "zbog višemjesečnih prevara, manipulacija i otvorenog kršenja dogovora SDA prema hrvatskim kolegama". Inače, ovo je drugi put zaredom da se, nakon održanih izbora, odgađa sjednica Vijeća ministara BiH iz istih razloga

Na sjednici su ministri trebali razmatrati Prijedlog odluke o izdavanju garancije BiH po Ugovoru o zajmu za Koridor "5-c" u Republici Srpskoj između Javnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Razmatran je trebao biti i Prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg kapitalnog projekta - Kupovina, adaptacija i opremanje objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Crnoj Gori.

Osim toga, na dnevnom redu bila je i Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i informacija o primopredaji kasarne "Ušivak" u Hadžićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije