Ministri Četvorke u dobrom raspoloženju pratili rad nove većine u Skupštini KS

Radiosarajevo.ba
Ministri Četvorke u dobrom raspoloženju pratili rad nove većine u Skupštini KS

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić na svom Facebook profilu objavio je sliku koja je nastala tokom vanredne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

Na slici se, između ostalog, nalaze ministri iz Vlade KS Haris Bašić (Narod i Pravda), Adnan Šteta (SDP), Srđan Mandić (Naša stranka), Amel Kovačević (Narod i Pravda), Lejla Brčić (Naša stranka), Admir Katica (Narod i Pravda), koji u dobrom raspoloženju prate pokušaj nove skupštinske većine da smijeni predsjedavajuću Skupštine Danijelu Kristić (Narod i Pravda).

Trojka, koju čine SDA, SBB i DF, zaista je smijenila Danijelu Kristić i na njeno mjesto imenovala Mirzu Čelika iz SDA, ali će konačnu riječ o ovoj smjeni dati Ustavni sud. Nikšić je uz sliku predstavnika Četvorke objavio i fotografiju Mirze Čelika na novoj funkciji.

Podsjetimo, vanredna sjednica Skupštine KS prekinuta je što se Klub SDA uvjerio da na sjednicu neće doći premijer KS Edin Forto i ministri u Vladi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije